Tilslut dit TV til PC'en

Idag kan de fleste computere tilsluttes et TV, så man kan se film og videoklip direkte på TV'et. Intet problem, nedenfor kan du læse præcis, hvordan det skal gøres. Bemærk at der kan være forskel på dit skærmbillede på tv. Du kan tilslutte dit tv ved hjælp af en kabelforbindelse eller en trådløs forbindelse, som kan være nyttig hvis dit TV står i et andet rum end computeren.

 

Digitalt kabel via HDMI (High Definition Multimedia Interface)

Med de nye HD-formater (HD står for high density, hvilket er højere opløsning) som HDTV, er Blu-ray Disc og HD DVD, HDMI nu næsten er blevet en uundværlig standard. Hvis du har et moderne plasma eller LCD-tv, kan du nemt bruge din computer sammen med dette. HDMI overfører både digital video data (billede data) og digital lyd. Og alle i et integreret kabel med 19-pin mini-stik. Afhængigt af hvad, der er af TV-out på dit grafikkort eller din bærbare computer, skal du normalt bruge et HDMI-kabel eller et DVI-HDMI adapter kabel (til lidt ældre grafikkort). Skulle du ikke være helt sikker på, hvilket kabel du har brug for, spørg da hos din lokale forhandler.

 

Analog kabel - Video kort med RCA/S-video udgang

I PC’ens ende sidder typisk et RCA eller S-Video udgang, og dette forbindes til TV enten via Scart, komposit eller S-video, som afhænger af enheden. Det er ikke alle PC’ere, som har TV udgang, men du kan læse i manualen for PC’ens grafikkort, eller du kan se, om dit kort har alle udgange (se figuren nedenfor).

For videokort med RCA-udgang, skal du bruge et kabel med 3 stik. Dette overfører video (gul) samt to lydkanaler(rød og hvid) til dit TV. Normalt har computeren ikke en lydudgang hvor disse passer direkte ind, så derfor bruges enten en omformer (RCA->Minijack) eller et separat lydkabel.
Kort med S-videoudgang

For videokort med S-video udgang skal du bruge S-Video kabel. Tilslut den anden ende af kablet til en scart adapter, da de færreste TV har S-Video indgang. Tilslut de røde og hvide RCA stik på kabelet efter farve i SCART adapter stik (hvidt på hvidt og rødt til rødt, gult frit). Hvis scart adapteren både kan bruges til indgående og udgående signal, skal du vælge IN da den skal bruges til indgående signal. Igen kan det være, at SCART-adapter ikke er nødvendig, hvis dit TV har de rette forbindelser. For at modtage lyden af din pc til tv, skal du have lydkort forbundet til fjernsynet.
I dit kabel sæt vil du finde et kabel med et stik på den ene side og med en rød og en hvid stik på den anden side, eller benytte en adapter fra RCA til Minijack.
Hvis du ønsker at bruge SCART-adapter kan du slutte den nu til SCART-stikket på tv'et. Når du ser video og lyd-kortet i din pc'er har oprettet forbindelse til TV. Du skal ofte aktivere din TV udgang på computeren, f.eks. ved at gøre følgende:

Klik på dette:

 • Start
 • (Indstillinger - Windows ældre end XP)
 • Kontrolpanel
 • Display
 • Indstillinger og derefter på den anden Monitor
 • Vælg nu tv-out.
 • Du skal derefter om nødvendigt justere hertz frekvensen. Generelt benyttes PAL 50 Hz, eller 100 Hz - det afhænger af dit TV og dit grafikkort. Hvis du ikke er sikker på, hvad frekvenser er egnet, kan du læse manualen for dit skærmkort og dit TV.

Hertz frekvensen kan du indstille her:

 • Start
 • (Indstillinger - Windows ældre end XP)
 • Kontrolpanel
 • Display
 • Indstillinger og derefter på den anden Monitor
 • Så klik på Avanceret
 • Monitor

Dit TV kan nu vise signalet på AV-kanalen. Denne findes på "0" eller "AV" knappen på din fjernbetjening. Billedet skal nu vises på TVet. Der er ofte flere AV kanaler, f.eks. AV1, AV2 osv. Tryk på AV knappen for at skifte igennem disse.

 

Trådløs forbindelse: PC med TV

Når din pc er i et andet rum end dit tv, skal du bruge en trådløs sender og modtager. Dit billede fra din PC overføres trådløst til TV. Det giver dig mulighed for at afstande af 20 til 30 meter i huset.
Installationen er normalt meget ligetil, du skal blot tilslutte senderen til pc'en (TV-Out udgang) og tilslutte modtageren til tv'et. Den ledninger svarer til den, der er beskrevet ovenfor. Du har muligvis stadig brug for et andet kabel, for eksempel en adapter fra RCA til S-Video til at tilslutte din PC til senderen. Sørg derfor for at undersøge hvilke stik og kabler dit grafikkort understøtter.

 

Links til kabler, tilbehør mv.

Bemærk: De foreslåede produkter er kun eksempler, ingen anbefalinger. Der kan godt være bedre produkter, som vi ikke kender, eller billigere alternativer. Søg derfor evt. selv på nette

RCA pakke 1:
Videokabel
Audiokabel

RCA pakke 2:
Audio adapter
Kombineret Audio/Video kabel

S-Video pakke:
S-Video kabel
Audio kabel

Hvis TV ikke understøtter RCA kabler eller S-Video, kan du med nedenstående konvertere dem til Scart, hvilket de fleste TV understøtter.
Scart Adapter

DVI-HDMI
DVI til HDMI kabel
Audio kabel

HDMI-HDMI (indbygget lyd)
HDMI kabel

Trådløs videooverførsel:
Trådløst sender/modtager sæt

 

Oversigt over ind- og udgange

DVI SCART
HDMI S-Video
RCA Video VGA
Lydudgange på computeren (Minijack)

 

 

Telefon: +45 8988 5030

Vores telefonsupport er åben mandag-fredag imellem 10-14 .
Sørg for at have dit login klar, så vi på bedste vis kan hjælpe dig på vej.
Har du ikke dit login kan du i stedet bruge din email eller kortoplysninger.


Kundeservice er lige nu lukket


Online support

Vores onlinesupport er åben døgnet rundt, og vi svarer normalt inden for få timer. Husk altid at angive dit login og eventuelle andre informationer så vi kan finde dig i vores system

English : Danish : Swedish : Norwegian : Finish